4 RYCHLÉ A SNADNÉ VEČEŘE I

ANANASOVÝ KOLÁČ A PORCOVÁNÍ ANANASU
8.1.2018
TEPLO OD PODLAHY
10.1.2018

Kolotoč nového roku se pomalu roztáčí. Pokud si dokážete po práci oddechnout u krátkého vaření, večery se spokojenou rodinou budou fajn.

Trochu jsme si v konci roku odpočinuli a já mám pokaždé pocit, že se stane zázrak, a s novým rokem bude všechno jinak. Lepší, snadnější, uspořádanější. Hlavně si přeji mít víc volného času. Nikdy se tak nestane a moje představa idylických večerů vezme za své během prvního týdne. Nezbývá, než oprášit pár rychlých receptů, udělat si dobré jídlo a užít si každou chvíli volného večera. Jsou neskutečně vzácné.

Večeře jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Většina z nás jídlu přes den moc nedá. Večer tedy přidejte to, co vám ve skladbě potravin chybělo. A mohou to být i tuky, tedy zdravé tuky, jaké nabídne například avokádo. Dobrým řešením jsou také polévky. Doplní chybějící tekutiny a mnohé vás dobře zasytí. Ušetří vám i každodenní vaření, protože polévku lze uvařit na dva dny. Pokud se večer přece jen postavíte k plotně s náročnější úpravou jídla, třeba ke guláši, pak si můžete porce navíc zamrazit. Hospodařit se silami se dá všelijak.


vecere1

1 Uvařte polévku se sytou zavářkou  V chladném období máme na polévky chuť častěji. Nemusejí být nijak složité, stačí kvalitní vývar, do něhož lze přidat například celestýnské nudle. Je to v podstatě rozkrájená palačinka, která vývar výborně zahustí.

vecere2

2 Nejrychleji pořídíte s pomazánkou  Pomazánka z avokáda je taková bleskovka. Do krásně zeleného guacamole patří také chilli paprička, což je další potravina, která v zimě přidá tělu pár stupínků tepla. Osvěžující jídlo budete mít na stole za 15 minut a ještě uděláte mnohé pro své zdraví.

vecere3

3 Upečte skvělý ochucený chléb  Není nad kuchyň vyhřátou pečicí troubou. Zvláště, když se z ní line vůně pečeného chleba. Tenhle chléb je zvláštní, nezavoní kváskem, ale spíše vás přivítá vůně z pizzerie. Olivový chlebíček obsahuje sušená rajčata a černé olivy, takže vám nejspíše připomene letní dovolenou.

vecere4

4 Naložte si do zásoby  Tak tohle miluji. Přijdu domů hladová, a zjistím, že v lednici je hotové jídlo. Mít něco v záloze se pokaždé vyplatí. Nakládaný hermelín navíc není jen tak něco. Je to pochoutka, která stoprocentně navodí bezva večer. Užijte si ho!


2 Comments

  1. Maki napsal:

    Super recepty, hlavně ty polévky dělám velký hrnec, takže se udělá na oběd a ještě právě zbyde na snídani. Jinak ale super tip jsou ty nakládané věci. Sice to bude 1-2 odpoledne trochu dřiny, ale za to se to určitě vyplatí.

  2. Jana napsal:

    Děkuji, Maki,
    mám stejný názor – když už musím vynaložit nějaké síly, ať to pak stojí za to :o)
    Krásný víkend, přeji!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.