2 TIPY PRO SLADKÝ ZIMNÍ SPÁNEK

NAKLÁDANÝ SÝR
26.10.2015
BAREVNÉ AKCENTY INSPIROVANÉ HALLOWEENEM
28.10.2015

Každý máme svou představu o útulné ložnici. Ať už preferujeme různě dlouhý spánek, v místnosti chlad nebo příjemné teplo a kolem sebe romantiku nebo minimalismus, v každém případě se potřebujeme zachumlat do té nejlepší peřiny na světě…

Když si vzpomenu na dětství, vybaví se mi modře proužkované kanafasové povlaky a bílé povlečení s rozevlátými podzimními astrami. Povlečení bylo uloženo ve skříni provoněné mýdly a já jsem milovala to první vklouznutí do čisťounkých pokrývek. Myslím, že se ani dnes nic nezměnilo. Krásně povlečené lůžkoviny jsou po dni plném starostí a shonu tou nejhezčí odměnou.

Ale nemám pravdu – změnilo se ledacos. Dnes si pořizujeme letní a zimní pokrývky, a pro zimní období i speciální ložní prádlo. V zimě je příjemné sladit ložnici do teplých barev. Už samy o sobě vytvoří hřejivou atmosféru. Ale navíc si můžete vybrat povlečení, které je ušité z teploučkých materiálů. Ideální volbou je flanel a mikrovlákno (mikroplyš).


povleceni1

1  Povlečení z mikroplyše si zamilujete na první sáhnutí. Textilie je sametově hebká, hřejivá, a má husté chloupky, které nežmolkují a nepouštějí vlákna. Materiál (v této kvalitě) se na trhu objevil teprve nedávno, ale díky svým vlastnostem si získal velkou oblibu. Vyzkoušejte ho na chalupě i v ložnici, kde jste zvyklí snižovat teplotu na minimum. Kromě toho, že materiál je vhodný pro alergiky, u povlečení oceníte ještě jednu vlastnost – velice snadno se udržuje, zcela bez žehlení.  K povlečení z mikroplyše přidejte ještě mikroflanelové prostěradlo. Mám pocit, že tohle je ta správná výbava na zimní spánek.


povleceni2

Pokud dáváte přednost 100% bavlně, pak si na zimu pořiďte flanelové povlečení. Z vlastní zkušenosti vím, že ho milují děti. Právě pro jemnost a mazlivost materiálu. Pokud hledáte lehké, hřejivé a příjemné prádlo s něžnými kvítky, proužky, stylovými kostičkami (často v oboustranném provedení), pak je to přesně ta správná volba. Výrobci však nabízejí i méně tradiční dekory, třeba s módními stylizovanými květinami nebo s optickými vzory 70. let. V tomto případě se přimlouvám za napínací plátěná prostěradla, která se k materiálu s jemným vlasem hodí. Užijte si lenošení s knížkou, anebo si dopřejte snídani do postele. Bude vám moc dobře!


 

Je možné, že jste se zamilovali do povlečení, které zcela neladí s interiérem vaší ložnice. Situaci vyřeší pěkný přehoz přes postel. Ve dne budete mít vše jak potřebujete, ale večer si užijete třeba i chalupářských proužků, navzdory bydlení ve dvanáctém patře. Je to jen vaše milé soukromí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.