7 TIPŮ JAK ZAVLAŽIT TĚLO

BEZINKOVÉ ŽELÉ + TISK VÁLEČKEM
7.6.2016
POMERANČOVÝ KRÉM A RETRO 50. LET
9.6.2016

Vykročili jsme přímýma nohama do léta. Kdo ví, jak to bude s počasím dále, ale už teď je nám všem pořádné horko. Nezbývá, než si položit základní otázku – mají naše buňky dostatek tekutin?

Pít jsem se doslova naučila. Dělá se to tak, že si postavíte do zorného úhlu – například k práci – sklenici vody. Jakmile ji vypijete, okamžitě ji znovu naplníte. Kdykoli o ni zavadíte pohledem, stojí tam jako němá výčitka a nutí vás pít. Funguje to skvěle a musím říct, že bez vody je mi bídně. Má to však za důsledek to, že musím všude chodit s cestovní láhví vody, takže v létě nenosím malé kabelky. Sportovní láhve „do terénu“ jsou dnes moc krásné. Jsou potištěné dekory, mají kvalitní uzávěry, které nezpůsobí pohromu v tašce a plasty vás neohrožují škodlivinami. Jejich obsah si během dne bez problémů doplníte. V zázemí domova a zahrádek dopřejte svému pitnému režimu veškeré pohodlí. Pořiďte si praktické džbány s víčky proti hmyzu a dětem kupte sklenice, z kterých budou pít s potěšením. Vše potřebné naleznete zde.

ČISTÁ VODA  Tvoří základ veškerého pitného režimu. Ano, měla by být bez bublin, ale mě jemně perlivá voda chutná tak, že mi pomáhá vypít přes den větší množství tekutin. Podle Světové zdravotnické asociace WHO by měl každý z nás vypít denně minimálně 8 sklenic vody; v horku to činí 2 l. Pití je třeba rozložit do celého dne a není pravdou, že na noc se nemá pít. Klidně se napijte, ale po šesté hodině večerní už zkonzumujte jen čtvrtinu denní dávky.

DĚTEM JE HORKO  Hlídejte přísun tekutin u dětí i u zvířecích miláčků. Obě skupiny vynaloží během dne mnohem více energie, než vy. Dětem nalévejte do oblíbených sklenic s obrázky, a pokud se vám nedaří je k pití přemluvit, namíchejte jim vodu s příměsí ovocných šťáv, které jsou zdravé a připravíte si je doma.

DŮLEŽITÉ OVOCE  Dětem můžete také každý den podat misku ovoce, které má spoustu šťávy. Například meloun, jahody a broskve obsahují vysoký podíl vody a krátkodobě dokonale osvěží.

POZOR NA LED  Zcela opačný efekt mají zmrzliny. Většinou jsou příliš sladké a hned po nich nastoupí žízeň. Pozor také na přílišné rozdíly teplot. Vaše hrdlo nemusí dopadnout nejlépe.

NÁPOJE S OVOCEM  Ideálním nápojem do horka jsou ledové čaje. Platí sice pravidlo, že v horku bychom měli pít nápoje v pokojové teplotě, ale občas vystoupí teplota nad normu. Pak si dopřejte pár kostek ledu (ale nechte je roztát) a osvěžte se citronem a mátou. Čaje nejlépe chutnají ze skleněných hrnků. Brzy vám dodám recept na letní pečený čaj.

6. PROTI HMYZU  Džusy a ovocné šťávy působí na létavý hmyz jako magnet. Využívejte láhve s pákovými uzávěry. Barevná víčka zase dokončí design karaf i džbánů a vesele ozdobí váš letní stůl.

BUDE PARTY  Na letní setkání pod širým nebem si přichystejte spoustu barev. Šejkry a míchátka do vysokých sklenic se nemusejí nořit jen do alkoholu. A kdyby přece, pak se vám může hodit i nová vývrtka na víno, která odbude všechnu práci za vás. Žízeň však alkohol nezažene; takže, všeho s mírou.

Víte, proč se Francouzi neopijí vínem? V horku si dopřávají jen lehká vína a za každou sklenkou vypijí sklenici vody. Se dvěma deci vína si pak vystačíte docela dlouho!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.